Παρθένος

Ναι…ναι τον περίμενες στην κορυφή της λίστας κι αυτό γιατί είναι ένα ζώδιο που δίνει τεράστια έμφαση στις λεπτομέρειες. Ένα άλλο ζώδιο μπορεί να βλέπει στα μάτια του έναν Παρθένο ψυχαναγκαστικό, αυτό όμως δεν ισχύει γιατί η οργάνωση και η τελειομανία είναι η φύση του. Ο Παρθένος δεν καταπιέζεται στο να είναι οργανωτικός, του αρέσει και το απολαμβάνει να είναι τα πάντα στην εντέλεια, ταξινομημένα, τακτοποιημένα και καθαρά.

Σκορπιός

Εδώ έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Σκορπιός είναι βασιλιάς στο βασίλειο του χάους, μπορεί να καταπιάνεται με πολλά να δουλεύει παράλληλα πολλά και διαφορετικά πράγματα, να τα κάνει όλα μέτρια, να τα παρατάει και να τα ξεκινάει ξανά. Είναι όμως μέχρι να του σκαλώσει κάτι, ε αυτό θα το κάνει τέλεια. Ο Σκορπιός είναι τρομερά εγωιστής που δε θα άφηνε να ταυτιστεί το όνομα του με κάτι που δεν είναι τέλειο και για το λόγο αυτό του αξίζει μια εξέχουσα θέση στην κατάταξη με τα πιο τελειομανή ζώδια.

Κριός

Το Κριαράκι μπορεί να γίνει πάρα πολύ στραβόξυλο και εμμονικό και αυτό εξαρτάται πάρα πολύ από τη διάθεση του. Αν ένας Κριός είναι στα πάνω του μπορεί να μην τον ενοχλεί τίποτα, ούτε το χάος ούτε η ακαταστασία ούτε η έλλειψη οργάνωσης. Το ζήτημα είναι όμως πόσο συχνά ένας Κριός δεν θα έχει τα νεύρα του; Εκεί είναι που τον πιάνουν οι ψυχαναγκασμοί και οι περιέργειες, ίσως αυτός να είναι και ένας πολύς καλός τρόπος να ξεσπάει.

Ζυγός

Μη του βάζετε ιδέες. Ο Ζυγός σκαλώνει. Μην πείτε στο Ζυγό τη φράση “μπας και αυτό να το έκανες αλλιώς;” … Είναι διατεθειμένος να ρίξει μια κλωτσιά να τα γκρεμίσει όλα όσα έχει κάνει για να τα ξαναφτιάξει από την αρχή σωστά. Ο Ζυγός είναι πολύ μεθοδικός, ισορροπημένος και οργανωτικός μπορεί να διευθύνει πολύ καλά μια ομάδα ανθρώπων αλλά είναι και πολύ ξεροκέφαλος όταν του σκαλώσει κάτι. Οπότε μη του βάζετε ιδέες γιατί μπορεί να μετατραπεί σε πολύ ψυχαναγκαστικό άτομο.